Karel – Grand Cafe Nijmegen Centrum

Grand Cafe Nijmegen centrum

Op zoek naar een gezellig cafe in het centrum van Nijmegen? Je hebt het gevonden!

Hotel, restaurant en grand cafe Karel bevindt zich midden in het historische en bruisende centrum van Nijmegen. Op de grote markt, in een monumentaal pand welteverstaan.

Zowel buiten op ons grote (en in de winter verwarmde) terras als binnen in het sfeervolle grand cafe tonen wij graag onze gastvrijheid. Geniet van één van onze vele speciaalbieren, lekkere koffie, smaakvolle wijn en een goede lunch of diner.

Grand cafe nijmegen centrum karel
cafe grote markt nijmegen centrum

Menukaart en meer info

Onze hapjes en drankjes kun je vinden op de volgende menukaart (.pdf):

Om zeker te zijn van een plekje adviseren wij altijd te reserveren.

grand-cafe-karel-grote-markt-nijmegen-centrum
eetcafe-nijmegen-centrum
grote-markt-nijmegen-cafe

De Grote Markt in Nijmegen Centrum

De Grote Markt is al jaren de plek voor, de naam zegt het al, de markt van Nijmegen. In 1924 heeft het plein de naam “Groote Markt” gekregen en sindsdien zijn er elke maandag en zaterdag heerlijke verse producten en waren te koop.

Waar een groot deel van de gebouwen rondom het plein door de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog verloren zijn gegaan, is Hotel Grand Cafe Karel, voorheen Atlanta, gespaard gebleven.

Voor een Cafe in Nijmegen Centrum is er geen betere plek. De Grote Markt biedt genoeg ruimte voor een terras vol zonnestralen in de zomer. Daarnaast komen de leukste winkelstraten van Nijmegen zoals de Lange Hezelstraat/Stikke straat, Broerstraat en Burchtstraat uit op de Grote Markt.

Sinds dit jaar, 2020, mogen de stadsbussen niet meer door het centrum van Nijmegen rijden. Dat maakt Karels Eetcafe in Nijmegen Centrum een heerlijke plek voor het ontdekken van Nijmegen met bijvoorbeeld de ‘Walk of the Town‘. Een initiatief van de gemeente Nijmegen langs de mooie plekjes van Nijmegen. Volg gewoon de groene lijn en je komt bij Karel uit!

De sfeer van een Grand Cafe

We zijn allemaal op zoek naar het cafe dat bij ons past, uiteraard in het centrum van Nijmegen. Een Grand Cafe staat voor de gezelligheid van een cafe, een leuke plek waar je komt voor het nuttigen van een heerlijk (alcoholisch) drankje, en de service en het eten van een bistrobar of eetcafe.

Grand Cafe Karel is de gehele dag open voor een heerlijke kop koffie met gebak, of een lekker drankje. Er is van de uitgebreide lunchkaart te bestellen tussen 11:00 en 16:30. Na een korte pauze van de mannen en vrouwen uit de keuken is vanaf 17:00 tot 21:30 te kiezen van de Karelskeuze dinerkaart. Zeker zijn van een plekje? Maak dan vooraf een reservering!